Paris: Un asistent medical a încercat să resusciteze unul dintre atacatorii kamikaze

21 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Paris: Un asistent medical a încercat să resusciteze unul dintre atacatorii kamikaze

După atacurile teroriste, un asistent medical din Paris a început să resusciteze un bărbat înainte să-şi dea seama că acesta era unul dintre atacatorii sinucigaşi. Asistentul, pe numele de familie David, se afla în cafeneua Comptoir Voltair, lângă Stade de France când o explozie a zguduit localul, scrie independent.co.uk.

Vineri, 13 noiembrie, David lua cina cu un prieten, iar explozia a avut loc exact când chelneriţa le aducea mîncarea. Asistentul de 46 de ani a crezut că e vorba de o explozie de la gaze, fără să-şi dea seama că un kamikaze pe nume Brahim Abdeslam a detonat un exploziv după ce a intrat în localul plin de lume.

El s-a apropiat de un bărbat aparent inconştient şi a început manevrele de resuscitare înainte să vadă ce avea sub cămaşă."Erau fire - unul alb, unul negru, unul roşu şi unul portocaliu. Patru culori diferite. Am ştiut că era un terrorist sinucigaş", a declarat David pentru Reuters.

Abdeslam este unul dintre cei opt terorişti care au executat o serie din atacurile coordonate de la Paris în care au murit 130 de persoane. Ulterior, Abdeslam a murit, în timp ce fratele său Salah, este căutat.

Imediat, David şi-a dat seama că la cafenea nu a fost vorba de o explozie de gaz, ci de un atac terorist. "Avea o gaură pe o parte de vreo 30 de cm", a mai spus el. Când au venit pompierii, asistentul, care lucrează la un spital din Paris, le-a povestit ce a văzut pentru a se evacua cafeneaua. Nimeni în afară de Abdeslam nu a murit deoarce bomba purtată de acesta nu a explodat în întregime.

Alte stiri din Externe

Ultima oră