Panică într-un Ikea din Shanghai de unde clienții încearcă să scape în timp ce magazinul este pe cale să fie pus în carantină

16 Aug 2022
Panică într-un Ikea din Shanghai de unde clienții încearcă să scape în timp ce magazinul este pe cale să fie pus în carantină

Clienții care nu au reușit să scape au fost ținuți în magazin timp de 4 ore, înainte de a fi transferați la un hotel unde vor petrece câteva zile în carantină, scrie L'independant.

Un videoclip  filmat la Shanghai sâmbătă arată clienții unui magazin Ikea care încearcă să fugă forțând ușile unui magazin Ikea pe care autoritățile sanitare se pregăteau să îl pună în carantină pentru că în interior ar fi fost depistat un caz de Covid.

Panicați, zecile de clienți au făcut așadar totul pentru a-și croi drum spre ieșire, chiar dacă a însemnat înghesuială în timp ce paznicii încercau să închidă ușa magazinului.  

După ce au aflat că un copil de 6 ani care a fost testat pozitiv în Tibet a vizitat acest magazin, autoritățile chineze au decis să pună în carantină clienții magazinului. 

În cadrul unei conferinte de presă, directorul adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai a explicat că „magazinul și zona afectată” vor fi gestionate „în circuit închis”. O femeie a declarat pentru Bloomberg  că clienții care nu au putut scăpa au fost încuiați în magazin între orele 20:00 și miezul nopții, înainte de a fi transferați la un hotel unde au fost puși în carantină. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră