O sosie a lui Hitler a fost arestată în Austria

13 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O sosie a lui Hitler a fost arestată în Austria

O sosie a lui Hitler a fost arestată în Austria, fiind acuzată de glorificarea nazismului, au anunţat oficiali locali, citaţi de bbc.com. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care îşi spune Harald Hitler.

Bărbatul, cu părul pieptănat pe o parte şi cu celebra mustaţă, a fost văzut fotografiindu-se în faţa casei în care s-a născut Hitler din Braunau am Inn. El s-a mutat recent în oraşul de la graniţa cu Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, David Furtner. El a mai spus că nu a fost vorba despre o glumă sau de interpretarea vreunui rol.

"Tânărul ştia exact ce face", a mai spus Furtner. El a adăugat că tânărul a mai fost văzut în Viena şi Graz. Fotografiile cu sosia lui Hitler au fost publicate luni pe site-ul austriac de ştiri heute.at.

Glorificarea nazismului este infracţiune în Austria. În octombrie anul trecut, autorităţile austriece au decis să demoleze casa în care s-a născut Hitler pentru a nu mai fi un punct de atracţie pentru neo-nazişti.

Hitler s-a născut într-o cameră închiriată, aflată la ultimul etaj al clădirii, pe 20 Aprilie 1889. În timpul conducerii naziste, casa a fost transformată într-un altar dedicat lui Hitler, iar oraşul a atras valuri de turişti. 

După ce naziştii au pierdut puterea în 1944, casa a fost închisă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră