Cel puţin cinci morţi în urma unui atac pe un aeroport din Florida (VIDEO)

06 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cel puţin cinci morţi în urma unui atac pe un aeroport din Florida (VIDEO)

Biroul şerifului din Broward County a confirmat că un suspect a fost reţinut la scurt timp după ce 13 persoane au fost împuşcate la terminal 2, în zona bagajelor. Barbara Sharief, primarul Broward County, a sugerat că atacatorul a acţionat singur.

Suspectul nu a fost rănit în momentul reţinerii, forţele de intervenţie nu au fost nevoite să tragă niciun foc de armă, au precizat autorităţile. Ciudăţenia acestui caz este că atacatorul s-a prăvălit la pământ după ce a tras, aşteptând forţele de intervenţie să vină la faţa locului. Era la pământ, asemenea celorlalţi pasageri care se temeau pentru vieţile lor şi se fereau din calea gloanţelor.

Pe reţelele de socializare circulă deja prima imagine cu suspectul.

 

Se pare că suspectul era un pasager al unui zbor dinspre Alaska, făcuse escală în Minneapolis, şi avea arma în bagaje, scrie apnews.com. Suspectul ar fi scos arma în toaletă, după ce şi-a recuperat bagajul, a încărcat-o şi ulterior a început să tragă.

"Opt persoane au fost rănite și evacuate spre un spital local", a precizat biroul șerifului Scott Israel, într-un tweet.

Deocamdată nu a fost stabilit oficial că este vorba despre un act terorist. Dacă se va stabili că este un act de terorism, FBI va prelua ancheta.

impuscaturi

"Nu avem nicio dovadă în acest moment că a mai acţionat împreună cu cineva", a declarat ea pentru CNN. " El este reţinut şi interogat", a mai spus primarul. Anchetatorii nu au stabilit încă motivul atacului. 

Facebook a activat funcţia Safety Check, pentru cei care au legătură cu incidentul de la aeroportul din Florida.

 

Autorităţile nu au dat publicităţii date despre identitatea victimelor. Persoanele decedate trebuie mai întâi identificate, apoi se vor oferi informaţii despre acestea. Nu se ştie nici dacă printre acestea se numărau copii.

 

Ari Fleischer, fostul secretar de presă de la Casa Albă, în mandatul lui George W Bush, se afla pe aeroport în momentul atacului. El scris pe Twitter despre incident.  

"Sunt pe aeroportul Ft Lauderdale. S-au tras focuri de armă. Toată lumea fuge", a scris el. Ulterior a adăugat: "Toată lumea pare calmă acum, dar poliţia nu dă voie nimănui să iasă din aeroport, cel puţin din zona în care mă aflu".

 

Pasagerii şi angajaţii au fost evacuaţi, dar apoi s-au reîntors pe aeroport. Toate serviciile au fost suspendate temporar, au anunţat oficialii aeroportului.

evacuati

Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a mers pe aeroport pentru a fi informat la faţa locului de forţele de ordine.

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a postat imediat un mesaj pe Twitter, afirmând că monitorizează situaţia şi a luat legătura cu guvernatorul Scott.

 

Aeroportul Ft.Lauderdale/Hollywood International este tranzitat zilnic de 73.000 de pasageri.

 

Martori oculari au declarat pentru mass-media americane că atacatorul nu a vizat pe cineva anume, ci a tras la întâmplare.

Susectul este un tânăr de 26 de ani, născut la New Jersey, potrivit postului ABC. Numele care este vehiculat este Esteban Santiago. Informaţiile nu au fost confirmate oficial pentru moment.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră