Joe Biden plănuiește să candideze la președinție în 2024

14 Iun 2022
Joe Biden plănuiește să candideze la președinție în 2024

Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt oficial al Casei Albe, a confirmat luni intențiile președintelui democrat Joe Biden, care intenționează să candideze pentru un nou mandat peste doi ani, scrie BFMTV

Va fi Joe Biden candidat pentru un nou mandat peste doi ani? În ultimele săptămâni, în Statele Unite au circulat zvonuri despre intențiile sale. În ultimele zile, mai mulți aleși și personalități ale Partidului Democrat și-au exprimat rezerve cu privire la o nouă candidatură a președintelui în funcție, care își va sărbători 80 de ani în noiembrie anul viitor.

Luni, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost cea care a ridicat îndoiala „Pentru a fi clar, așa cum a spus președintele în mai multe rânduri, el intenționează să se prezinte în 2024”, a scris ea pe Twitter, repetând remarcile ei către presă seara.

Vârsta lui ridică întrebări
Această ieșire vine după publicarea mai multor articole despre preocupările din cadrul Partidului Democrat cu privire la o candidatura lui Biden.

„Președinția este o meserie foarte grea, iar realitatea dură este că președintele ar fi mai aproape de cei 90 de ani decât cei 80 de ani de la sfârșitul unui al doilea mandat”, a subliniat pentru New York Times David Axelrod, unul dintre strategii de campanie pentru Barack Obama în 2008 și 2012.

Mai ales că poporul american nu laudă începutul președinției lui Joe Biden. Sondajele de opinie îi sunt foarte rar favorabile iar alegerile intermediare programate în toamnă ar putea fi foarte complicate.


De aici și rezervele mai multor figuri democrate, printre care progresista Alexandria Ocasio-Cortez. „Cred că [Joe Biden] a făcut o treabă foarte bună până acum... Dacă candidează din nou? Cred că... vom vedea”, a spus ea pentru CNN duminică, fără a-i oferi sprijin sincer președintelui în exercițiu. .

Alte stiri din Externe

Ultima oră