Furtuna Ophelia: Trei decese, cod roșu pentru vânt de peste 130km/h și risc de inundații!

16 Oct 2017 | scris de Magda Marincovici
Furtuna Ophelia: Trei decese, cod roșu pentru vânt de peste 130km/h și risc de inundații!

Ophelia, inițial uragan, a devenit furtună post-tropicală și a provocat trei decese, fiind un fenomen puternic, care afectează Irlanda și Regatul Unit, potrivit ultimelor estimări ale Centrului american al uraganelor (NHC),transmit AFP și Reuters. 

O femeie de 50 de ani a murit din cauza căderii unui arbore peste mașină. Potrivit RTE, canalul public irlandez, femeia se afla singură în mașină. Accidentul a avut loc în comitatul Waterford. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost rănit în localitatea Aglish. Un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, a murit în localitatea Cahir, în urma rănilor provocate de fierăstrăul electric în încercarea de a degaja drumul blocat de un copac prăbușit, potrivit poliției.

Luni și marți, școlile sunt închise, a anunțat ministrul irlandez al Educației. 

Vestul și sudul Irlandei sunt sub cod roșu începând de luni, din cauza rafalelor de vânt de peste 130 km/h și a riscului de inundații.

Aproximativ 360.000 de persoane nu au curent electric și această situație ar putea să dureze câteva zile, a prevenit ESB Networks.

La aeroport, 135 de zboruri au fost anulate. Pentru experții în fenomene meteorologice, Ophelia va rămâne cel mai important uragan care a fost înregistrat până acum în estul oceanului Atlantic și primul din 1939 care avansează spre nord. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră