"Expansiunea NATO către est nu a făcut Europa mai sigură" a spus ambasadorul Chinei la ONU

06 Mai 2022
"Expansiunea NATO către est nu a făcut Europa mai sigură" a spus ambasadorul Chinei la ONU

ONU și mai multe țări au cerut joi încetarea războiului Rusiei din Ucraina, fara sa evoce o reluare a discuțiilor lor de pace aparent blocate, screi Le Journal de Montreal

„Invazia Ucrainei de către Rusia este o încălcare a integrității sale teritoriale și a Cartei Națiunilor Unite”, a repetat secretarul general al Organizației, António Guterres, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate organizată de Washington.

„Acest lucru trebuie să înceteze pentru binele poporului ucrainean, al poporului rus și al întregii lumi”, a adăugat el.

„Doar dialogul și negocierea vor permite încetarea luptei”, a rezumat ambasadorul chinez, Zhang Jun, criticând trimiterea de arme în Ucraina.

Reprezentantul permanent al Chinei la ONU și-a exprimat îngrijorarea cu privire la politica NATO de avansare în Est.

"Expansiunea repetată spre est a NATO după Războiul Rece nu numai că nu a reușit să facă Europa mai sigură, dar a semănat și semințele conflictului. Spre deosebire de pretenția sa de a fi o organizație de natură defensivă, NATO a lansat fără îndoială războaie împotriva țărilor suverane, provocând victime colosale și dezastre umanitare" a mai spus ambasadorul Chinei

Alte stiri din Externe

Ultima oră