Dodon va cere revocarea ambasadorului R. Moldova de la București

10 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dodon va cere revocarea ambasadorului R. Moldova de la București

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”, a scris Dodon pe Facebook.

El a adăugat că ambasadorul moldovean la București "și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador". "Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova", mai susţine Dodon.

Conform unimedia.md, Mihai Gribincea a declarat că disputa din jurul cetăţeniei fostului preşedinte Traian Băsescu nu poate zdruncina relaţiile bilaterale dintre România și R. Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.

Alte stiri din Externe

Ultima oră