UPDATE. Opt arestări după atentatul de la Istanbul. Atacul, revendicat de gruparea Statul Islamic

02 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Opt arestări după atentatul de la Istanbul. Atacul, revendicat de gruparea Statul Islamic

Gruparea Statul Islamic şi-a asumat luni responsabilitatea pentru atentatul de la Istanbul, din noaptea de Revelion, în urma căruia cel puţin 39 de persoane au murit, relatează independent.co.uk.

Grupul extremist a dat publicităţii o declaraţie în care afirmă că: "În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le desfăşoară împotriva protectorului crucii, Turcia, un soldat erou al califatului a lovit într-unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte unde creştinii îşi celebrau sărbătoarea apostată".

În declaraţie se mai arată că teroristul a deschis focul dintr-o pușcă automată ca "răzbunare pentru religia lui Dumnezeu și că răspuns la ordinele" liderului IS Abu Bakr al-Baghdadi.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat deja că ţara sa, care a pierdut anul trecut sute de cetăţeni în atentate teroriste, va lupta pentru a pune capăt terorii.

Căutarea atentatorului, despre care se spune că a tras 180 de gloanţe în clubul Reina din Istanbul, continuă. Majoritatea celor ucişi în atentatul de pe malul Bosforului sunt cetăţeni străini din Arabia Saudită, Kuweit, Tunisia, Irak, India, Israel, Canada, Maroc, Belgia, Libia şi Liban.

Alte stiri din Externe

Ultima oră