Atacul de la Barcelona: Principalul suspect, un tânăr marocan de 17 ani

18 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Atacul de la Barcelona: Principalul suspect, un tânăr marocan de 17 ani

A fost identificat şoferul suspectat că a condus furgoneta care a intrat în mulţimea de pe bulevardul La Rambla din Barcelona, provocând moartea a 14 persoane şi rănirea a peste 100, relatează foxbusiness.com. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Este vorba despre Moussa Oukabir, care ar avea între 17 şi 18 ani. El este fratele mai mic al lui Driss Oukabir, un marocan în vârstă de 28 de ani, deja arestat, și care se presupune că a închiriat furgoneta. Moussa Oukabir ar fi reuşit să scape de filtrele poliţiei din Barcelona după ce a înjunghiat mortal un şofer şi i-a furat maşina. El este dat în urmărire.

 

Imagini pentru Moussa Oukabir

 

La câteva ore după atacul din Barcelona, poliţia a dejucat un alt atac pus la cale într-un oraş aflat la 120 de km distanţă, Cambrils, ucigând 5 presupuşi terorişti. Cei cinci au intrat cu un autovehicul în pietoni și au rănit șase oameni, printre care și un polițist.

Atacurile de la Barcelona şi Cambrils au făcut victime din cel puţin 24 de ţări. Conform ziarului El Periodico, victimele sunt de origine argentiniană, austriacă, belgiană, canadiană, chineză, cubaneză, olandeză, ecuadoriană, franceză, germană, greacă, irlandeză, kuweitiană, macedoneană, pakistaneză, peruană, filipineză, română, taiwaneză, turcă şi venezueleană.

Ministrul de justiție al guvernului catalan, Carles Mundo Blanch, a confirmat, vineri, într-o conferință de presă că sunt străini printre victimele atacului de la Barcelona. "Există mai multe victime de naţionalitate spaniolă, precum și cu cetățenie străină", a spus el.

Ministerul spaniol de Turism a declarat că nu poate spune dacă victimele în rândul străinilor ar putea afecta fluxul de turiști în țară.

Serviciile de urgenţă catalane au anunţat vineri că numărul celor decedaţi în urma atacului a crescut la 14, relatează sputniknews.com. "O femeie rănită ieri în atacul de la Cambrils a murit. 14 cetățeni au murit ieri în atacurile teroriste de la Barcelona și Cambrils", a anunţat serviciul de urgenţă pe Twitter, citând Departamentul de Sănătate Catalană.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră