Alţi doi suspecţi în atacurile de la Paris, reţinuţi în Belgia

03 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Alţi doi suspecţi în atacurile de la Paris, reţinuţi în Belgia

Astfel, numărul celor reţinuţi în Belgia se ridică la opt. Unii dintre atacatorii de la Paris au locuit în Belgia. Procurorii belgieni spun că spun că, duminică la prima oră, un francez de 20 de ani, pe nume Samir Z, a fost oprit pe aeroportul Zaventem, din nord-vestul Bruxellesului, când se pregătea de îmbarcare către Maroc.

Ei susţin că acesta făcea parte din anturajul lui Bilal Hadfi, cel despre care s-a spus că a vrut să se arunce în aer, după ce nu a reuşit să intre pe Stade de France, unde avea loc partida de fotbal Franţa-Germania. Procurorii au mai spus că Samir Z este suspectat că a încercat anul acesta să ajungă în Siria de cel puţin de două ori.

Cel de-al doilea, un belgian pe nume Pierre N şi născut în 1987, a fost reţinut duminică dimineaţa în timp ce se afla locuinţa sa din Molenbeek. Ambii au fost plasaţi în arest, fiind acuzaţi că au participat la acţiunile unei organizaţii teroriste, au declarat procurorii. Suspecţii au apărut în fața unui tribunal, care le-a prelungit perioada de detenție. După atacurile de la Paris, autoritățile belgiene au făcut mai multe de raiduri în căutarea unor suspecți cheie despre care cred că au locuit în zona Molenbeek .

Alte stiri din Externe

Ultima oră