Marcel Iureș, un aer de normalitate: Familia este formată dintr-un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii (VIDEO)

06 Iul 2017
Marcel Iureș, un aer de normalitate: Familia este formată dintr-un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii (VIDEO)

Marcel Iureș consideră că antrenarea societății în dezbateri controversate pe tema familiei tradiționale este lipsită de relevanță, consumând timp și energie, mai mult, aceste discuții sunt "o șmecherie" și "o gogoașă" - un moment de normalitate, de exprimare clară punctului de vedere, fără teama de a deranja viziunile libertine, nu liberale ale societății, foarte vocale și prezente.

Este definirea în Constituție a termenului de familie o temă națională?

"După părerea mea, preocuparea în sine e o gogoașă. Serios! Avem treabă, de nu ne vedem capul. Câte nu avem de făcut... Dar, trebuie termenul "familie" umplut și cu încă ceva, nu? (...) Nu e deloc o prioritate, iar oportunitatea... Dumnezeu știe! Eu cred că o bună parte din cei care militează, care încearcă să introducă și "vietatea" asta în ideea de familie, în tiparul ăsta, nu cred în ea. E un exercițiu pur și simplu", declară Marcel Iureș, într-un interviu la Digi 24.

"E o șmecherie de termeni, de vorbe, se iau la vorbe. Ah, trebuie să precizăm cine sunt soții? Un bărbat și o femeie... Și nu-i normal? (...) Treaba lor, na! Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil care are sex bărbătesc.(...) Ar trebui să se hotărască în general și Biserica, și statul, și legiuitorii, dacă mai folosește asta, sintagma asta "căsătoria este între bărbat și femeie", pentru că totuși, la bază, familia este între un bărbat și o femeie, nu? De ce? Pentru că fac copii și asta asigură mersul înainte al lumii.  Poate se mai naște un Iisus, un Mahatma Gandhi...", a completat Iureș pe aceeași temă, 

Despre scandalul făcut la Cluj de Oana Mardare, la un miting al susținătorilor familiei tradiționale...

"Ca la scandal, dați o palmă unui cerșetor la Casa Centrală a Armatei și o să vedeți că se strânge lume buluc. Bineînțeles, astea-s simple, foarte simple! E OK, e mersul lumii. Vorbim despre... cum se cheamă? Minorități. nu? Așa le spune, minorități - și nu o spun cu ipocrizie, că descopăr eu acum cuvântul minoritate sau cât de complexă a ajuns viața...  Am altă treabă! Pur și simplu am altă treabă, nu îmi bat capul... Oricum plătim o armată de oameni care trebuie să gândească lucrurile astea. Tot pe mine mă întrebi? Ce-ai cu mine, frate? Am treabă! Pe cuvânt!", spune Marcel Iureș.

Despre America și minorități, și răspunsul majorității, perceput într-o emisiune a lui Oprah Winfrey...

"Iertați-mă, sunt enorm de multe talente în zona LGBT. Eram la Los Angeles, la un press junckey maraton, și am avut o zi liberă și m-am uitat la televizor. Acolo era celebra Oprah, care avea un talk-show, două ore a ținut chestia asta, cu o temă - el, un George și ea, o fostă John, la ora aia Jenny. Jenny era în flăcări pentru că voia să nască. După ce fusese făcută Jenny, nu i-a ajuns că era femeia, voia să și nască un copil. În jurul acestui subiect s-au adunat geneticieni, endocrinologi, chirurgi, microchirurgi, psihoterapeuți, psihologi, psihanaliști... O nebunie! Bineînțeles că, așa cum e democratic, erau cei care reprezentau minoritatea afro-americanilor de stânga, cei care se ocupa de protejarea gorilei de munte, a albinei, a viespii portocaliu cu galben, a elefanților indieni ... Ideea era că Jenny era excedată și scandalizată în același timp de faptul că în America, țara tuturor posibilităților,  societatea, specialiștii, nu-i garantau că ea va naște un copil. Aia era scandalos pentru ea! George, iubitul și soțul ei, ținea cu ea. Normal că omul voia să aibă un copil, de la Jenny. Au fost două ore în care toată lumea și-a expus punctul de vedere. "E o aberație, vreți să fiu un criminal?", spuneau chirurgii. "Ah, sunteți niște lași", răspundea Jenny, în lacrimi. Și tot așa, la nesfârșit. și endocrinologi... Pentru că Jenny avea pretenția să i se ofere garanții că va naște un copil bun și frumos, pe care și-l dorea. Bun, ne apropiam de final și Oprah spune că urmează să dea legătura în Dallas și se apropie camera de un cowboy, un pic mai în vârstă decât mine, cu niște ciocate, transpirat, pe o prispă... care zice: "Da, e ceva ce nu prea înțeleg. Până aici am priceput că toată lumea are drepturi, minorități de o mie de feluri, inclusiv doamna aceea care e un fost domn. Vă zic cazul meu, eu sunt alb, vedeți bine că sunt fumător, sunt catolic, bunicii mei au făcut o parte din America, sunt heterosexual, am 11 nepoți, îmi iubesc nevasta și muncesc de mă ia dracu’, de dimineața până noaptea. Ca să-nțeleg: e cazul să ne organizăm și noi? Spuneți-mi. Nu e nicio problemă. Ne organizăm!"". 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră