Momentul atacului de la Nisa şi reacţia Internetului. #prayfornice

15 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Momentul atacului de la Nisa şi reacţia Internetului.  #prayfornice


Aceasta este întrebarea aflată în minţile tuturor francezilor care au aflat îngroziţi despre cele petrecute în superbul oraş din Alpes-Maritimes de Ziua Naţională.

Hashtag pentru Nisa
Comentariile de pe reţelele de socializare, mobilizarea, mărturiile, curg. A fost creat deja un hashtag pentru atentatul de la Nisa: #prayfornice. Între timp au apărut şi altele, gen #PortesOuvertesNice, #Nice06, iar Facebook şi-a lansat dispozitivul "Safety Check", care le permite persoanelor aflate în zona atentatului să semnaleze celorlalţi că sunt în siguranţă.

omagiu

Unde era poliţia, de ce nu a văzut?

Totuşi, întrebarea persistă: de ce nu a văzut poliţia, pe tot parcurul acestui camion, până să ajungă la locul măcelului?
Un alt comentariu care se repetă pe reţelele de socializare este acela referitor la imposibilitatea de a avea o sărbătoare curată, liniştită, pentru acest popor. „De ce fericirea Franţei nu durează niciodată? Ieri după-amiază cerul Franţei parcă surâdea, graţie Zilei de 14 Iulie şi a sărbătorii oficiale şi ceremoniilor organizate, iar de câteva ore Franţa plânge pentru Nisa”, comentează un internaut în pagina de Facebook a revistei franceze Paris Match.
Camionul la care fac referire cititorii care postează pe reţelele de socializare în paginile mass-media franceze se referă la camionul care a intrat în mulţime, pe Promenade des Anglais, şi care a provocat moartea a cel puţin 75 de persoane şi rănirea altor câtorva zeci.

Momentul, filmat de o persoană ieşită la plimbare
Una dintre persoanele aflate în mulţime, în momentul atacului, filma pur şi simplu locul în care s-a produs drama, cunoscut pentru fluxul mare de turişti, fiind una dintre atracţiile acestui superb oraş francez. Imaginile filmate de acesta fac acum înconjurul lumii, căci, absolut fără voinţa autorului, ele au surprins momentul atacului. Sub ochii celui care filma şi al celor care se aflau în acea clipă blestemată acolo.

Sunt cel puţin 80 de morţi şi zeci de răniţi, anunţă iTele, cu referire la măcelul petrecut în superbul oraş Nisa, exact de Ziua Franţei.

 

Citiți și:

Cine este șoferul ucigaș de la Nisa. Ultimul bilanț al atacului: 84 de morți și 60 de răniți (VIDEO)

VIDEO. Politiștii francezi încercând să stopeze camionul ucigaș

VIDEO. Momentul atacului de la Nisa şi reacţia Internetului. #prayfornice

Anunţul de ultimă oră al Ambasadei României în Franţa. Numere de telefon de urgenţă puse la dispoziţie de autorităţile franceze

Reacţia lui Victor Ponta la atentatul de la Nisa "O bătălie sângeroasă împotriva unui duşman sângeros"

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră