Zelensky vrea să-l ducă pe Trump pe front: „Război adevărat, nu Instagram”

17 Feb 2024
Zelensky vrea să-l ducă pe Trump pe front: „Război adevărat, nu Instagram”

Zelensky a spus că este dispus să-i arate lui Trump războiul „adevărat”, scrie The Independent.

Volodymyr Zelensky a spus că este dispus să-l ducă pe liderul prezidențial al SUA, Donald Trump, în prima linie  de front a Ucrainei pentru a-i arăta „războiul adevărat departe de Instagram”.

Apelul vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la scăderea sprijinului în rândul republicanilor pentru efortul de război.

Președintele ucrainean, care a vorbit sâmbătă la Conferința de securitate de la München, a avertizat că lipsa armelor cu rază lungă limitează lupta țării împotriva forțelor lui Vladimir Putin.

„Menținerea Ucrainei în deficite artificiale de arme, în special în deficitul de artilerie și capacități de rază lungă, îi permite lui Putin să se adapteze la intensitatea actuală a războiului”, a spus el celor prezenți.

Zelensky a folosit conferința pentru a îndemna Occidentul să continue să susțină forțele armate ucrainene, pe măsură ce se apropie aniversarea a doi ani de la invazie.

Dar republicanii aliniați fostului președinte Donald Trump și-au exprimat scepticismul cu privire la finanțarea luptei din Europa de Est.

Secretarul britanic de Externe Lord David Cameron, care este și el la conferință, s-a numărat printre liderii europeni care au îndemnat politicienii americani să susțină un pachet de ajutor străin de miliarde de dolari care își va trece prin Congres.

Sâmbătă, el a spus că sprijinul din partea Regatului Unit, a Uniunii Europene și a Washingtonului va face o „adevărată diferență” în lupta împotriva Rusiei.

Proiectul de lege a fost trecut de Senat, dar se confruntă cu un viitor profund incert în Camera Reprezentanților, unde republicanii din linia dură aliați cu  Trump se opun legii.

Zelensky a spus că este dispus să-i arate lui Trump războiul „adevărat”

„Dacă Trump va veni, sunt gata să merg cu el în prima linie a frontului”.

„Ce înseamnă adevăratul război, nu Instagram, adevăratul război”, a spus președintele ucrainean.

Apariția lui Zelensky a avut loc în timp ce șeful militar al Ucrainei a declarat sâmbătă dimineața că își retrage trupele din Avdiivka, în estul Ucrainei, unde s-au luptat cu un asalt rusesc timp de patru luni.

Lord Cameron, care a fost explicit în apelul său către republicani să susțină Ucraina, nu a comentat în mod direct retragerea, dar a indicat succesele pentru Kiev în altă parte.

„Lucruri se întâmplă în Ucraina, adică forțele armate ucrainene trebuie să decidă.

„Dar v-aș îndrepta către Marea Neagră, unde încă o dată o altă navă rusă a fost scufundată de o acțiune ucraineană incredibil de curajoasă.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră