Victoria fotabliștilor ridică moralul tinerilor ucraineni

28 Mar 2024
Victoria fotabliștilor ridică moralul tinerilor ucraineni

Ucraina s-a calificat la Euro-2024, învingând Islanda cu 2 la 1, marți, la Wroclaw, în Polonia. Jucătorii de tineret de la academia de fotbal Sporting Kyiv din Ucraina s-au declarat inspirați de echipa națională de fotbal care s-a calificat la Campionatul European, scrie SkyNews

„[Aceasta] arată că războiul nu ne împiedică să facem sport”, a spus Hlib Kochetov, în vârstă de 12 ani.

Artem Mykhailenko, în vârstă de 15 ani, a spus că a vedea Ucraina concurând la Euro 2024 va fi un moment de mândrie pentru întreaga națiune.

„Trebuie să arătăm ce merităm cu adevărat, cine suntem și că suntem Ucraina, că Ucraina este o țară mare, unită și puternică în multe privințe”, a spus 

Volodymyr Zelensky a spus că victoria Ucrainei cu 2-1 în fața Islandei a dovedit că „ori de câte ori ucrainenii se confruntă cu dificultăți, dar nu renunță și continuă să lupte, ucrainenii câștigă cu siguranță”.

Menținerea tinerilor activi în sport și alte activități este, de asemenea, o modalitate de a-și ține mintea departe de un război care a traumatizat profund familiile din întreaga țară, a declarat Anatolii Kartashov, antrenor la Sporting Kyiv.

"Au vise, își pun obiective. Mulți dintre ei își doresc să devină fotbaliști profesioniști, așa că acesta este un eveniment foarte pozitiv", a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră