„Toate femeile, toți copiii, toți bătrânii” au fost evacuați din oțelăria Azovstal, anunță Kiev

08 Mai 2022
„Toate femeile, toți copiii, toți bătrânii” au fost evacuați din oțelăria Azovstal, anunță Kiev

Evacuările de civili au continuat sâmbătă la Mariupol, în timp ce guvernul ucrainean dă vina pe forțele ruse pentru că își continuă ofensiva împotriva acestei uzine metalurgice, scrie AFP citată de FranceInfo.

Toate femeile civile, copiii și persoanele în vârstă au fost evacuate din oțelăria Azovstal, a anunțat guvernul ucrainean sâmbătă (7 mai). "Ordinul președintelui a fost îndeplinit: toate femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați din Azovstal. Această parte a misiunii umanitare a lui Mariupol este îndeplinită", a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk pe rețelele de socializare.

Combinatul siderurgic Azovstal este ultima redută de rezistență a forțelor ucrainene împotriva armatei ruse în orașul devastat Mariupol, din sudul țării. Evacuările au continuat sâmbătă, după mai multe încercări în zilele precedente. Vineri, 50 de oameni au reușit să părăsească uriașa oțelărie Azovstal din acest oraș-port din sud-est.

Trei poduri rutiere distruse
Totodată, Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat în raportul său de dimineață de sâmbătă că „inamicul nu și-a oprit ofensiva”. „În Mariupol, inamicul continuă să blocheze unitățile de apărare ucrainene din raionul Azovstal”, a dat asigurări ministerul, care a menționat și distrugerea a trei poduri rutiere de către ruși „pentru a încetini contraofensiva” în regiunea Harkov.

Vineri și sâmbătă au fost raportate lovituri cu rachete în această regiune de nord-est, precum și în orașul Mykolaiv (sud) și în jurul Donețk (est), potrivit aceleiași surse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră