Macron se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru a discuta despre criza din lumea agriculturii

29 Ian 2024
Macron se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru a discuta despre criza din lumea agriculturii

Emmanuel Macron va vorbi joi la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre criza din lumea agriculturii și măsurile de sprijin pe care fermierii le cer la nivelul UE, a anunțat Elysée, scrie Dhnet

Schimbul, care va avea loc în marginea unui summit european extraordinar privind bugetul UE, se va concentra în special pe acordul comercial în curs de negociere între UE și Mercosur dar și pe problema terenurilor care trebuie lăsate necultivate și pe sosirea produselor ucrainene în Uniune, a declarat președinția franceză.

De asemenea, șeful statului francez va avea ocazia să discute despre aceasta „în diverse formate cu toți colegii săi”, a adăugat ea, fără alte detalii.

„Președintele a vorbit în mai multe rânduri pentru a-și demonstra opoziția foarte clară față de încheierea acordului (Mercosur) față de președintele Comisiei Europene”, a subliniat Elysée.

„Comisia a înțeles că este imposibil să se ajungă la o concluzie în acest context”, a asigurat aceeași sursă.

„Înțelegem că ea și-a instruit negociatorii să pună capăt sesiunilor de negocieri care au fost în desfășurare în Brazilia și în special vizitei planificate a vicepreședintelui Comisiei în cazul unei încheieri”, a remarcat președinția franceză.

Alte stiri din Externe

Ultima oră