Londra: Un deputat conservator a fost exclus din grupul său pentru că l-a acuzat pe primar că este controlat de islamiști

25 Feb 2024
Londra: Un deputat conservator a fost exclus din grupul său pentru că l-a acuzat pe primar că este controlat de islamiști

Deputatul conservator Lee Anderson a fost exclus din grupul său parlamentar de partidul primului ministru Rishi Sunak din cauza comentariilor sale împotriva lui Sadiq Khan, primarul laburist al Londrei, considerate islamofobe, sscrie Le Figaro.

Partidul Conservator britanic al prim-ministrului Rishi Sunak a exclus un deputat din grupul parlamentar sâmbătă, 24 februarie, după refuzul său de a-și cere scuze pentru că l-a acuzat pe primarul laburist al Londrei că este controlat de islamiști. Declarațiile lui Lee Anderson, fost vicepreședinte al partidului și obișnuit cu ieșirile controversate, au fost făcute vineri seară și condamnate pe scară largă drept rasiste și islamofobe, în timp ce actele antisemite și antimusulmane au explodat în Marea Britanie de la atacurile Hamas din 7 octombrie.

„În urma refuzului său de a-și cere scuze pentru comentariile făcute ieri (vineri) ”, deputatul a fost suspendat din grupul conservator din Parlament, a declarat un purtător de cuvânt al șefului disciplinei interne, deputatul Simon Hart. 

Pe canalul ultraconservator GB News, Lee Anderson a susținut că islamiștii ar fi „preluat controlul” asupra lui Sadiq Khan, primul primar musulman al capitalei britanice ales în 2016. „El a dat capitalul nostru acoliților săi ”, a adăugat parlamentarul. ales într-o circumscripție din nordul Angliei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră