Kuleba: „Occidentul trebuie să înțeleagă că era păcii în Europa s-a încheiat”

24 Apr 2024
Kuleba: „Occidentul trebuie să înțeleagă că era păcii în Europa s-a încheiat”

„Aleluia!” » Într-un interviu acordat The Guardian , miercuri, 24 aprilie, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a salutat votul în Statele Unite, în Camera Reprezentanților și apoi în Senat, a planului de ajutor pentru Ucraina. Kuleba a fost, de asemenea, optimist cu privire la livrarea echipamentului militar american la Kiev, care, potrivit lui, depinde „doar de o chestiune de logistică”, scrie Le Monde

O sursă americană a declarat pentru CNN că majoritatea echipamentelor pentru Ucraina au fost deja prepoziționate în depozite din Germania și Polonia, pentru a reduce timpul necesar pentru livrarea în Ucraina. Această sursă a adăugat că obuzele ar fi printre primele arme livrate. Dar pentru domnul Kuleba, „niciun pachet [de ajutor] nu -i poate opri pe ruși. Ceea ce îi va opri pe ruși este un front unit din toată Ucraina și toți partenerii săi ”, a avertizat el, cerând Occidentului să-și sporească producția de arme.

„Când văd ce a realizat Rusia în construirea bazei sale industriale de apărare în doi ani de război și ce a realizat Occidentul, cred că ceva nu este în regulă din partea Occidentului ”, a avertizat Kuleba în acest interviu. „Occidentul trebuie să înțeleagă că era păcii în Europa s-a încheiat. »

În timp ce Germania este în prezent singura țară care a anunțat trimiterea unei baterii suplimentare de apărare aeriană Patriot la Kiev, Kuleba a ținut să „felicite” Berlinul „pentru că a făcut primul pas” .

Șeful diplomației ucrainene a declarat pentru The Guardian că sunt în desfășurare negocieri pentru obținerea altor șase sisteme de apărare de acest tip. Pe lângă Germania, Olanda, Suedia, Polonia, Grecia, Spania și România dețin și baterii Patriot, potrivit unui recensământ realizat din surse diplomatice de Agence France-Presse. Aceste rachete sol-aer sunt cele mai eficiente împotriva rachetelor hipersonice folosite de armata rusă împotriva infrastructurii ucrainene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră