Un neurolog, specialist în boala Parkinson, a vizitat Casa Albă de opt ori în ultimele luni

09 Iul 2024
Un neurolog, specialist în boala Parkinson, a vizitat Casa Albă de opt ori în ultimele luni

Președintele SUA nu a reușit să înlăture îngrijorările cu privire la starea sa fizică, dar rămâne un candidat pentru propria sa realegere și atacă mass-media și comentatorii care se îndoiesc de abilitățile sale, scrie Le Figaro

Biden este îndemnat de un număr tot mai mare de jurnaliști, strategi și oficiali aleși democrați să-și abandoneze campania pentru a face loc unui alt candidat . Dar președintele continuă să refuze categoric. Nimic nu se va răzgândi cu excepția intervenției lui „Dumnezeu Atotputernic”.

Luni, Biden a trimis o scrisoare caucusului democrat din Congres pentru a încerca să pună capăt dezbaterii. „Vreau să știți că, în ciuda tuturor speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în această cursă, să o duc până la capăt și să-l înving pe Donald Trump ”, a scris Biden parlamentarilor. „Întrebarea cum să mergem mai departe a fost bine discutată de peste o săptămână. Este timpul să punem capăt... Avem 42 de zile până la convenția democrată și 119 zile până la alegerile generale... orice slăbiciune în hotărârea noastră sau orice lipsă de claritate cu privire la sarcina care ne este în față nu face decât să ne dăuneze și să-l ajutăm pe Trump. . Este timpul să ne unim, să mergem înainte ca un partid unificat și să-l învingem pe Donald Trump.”

„Provocați-mă la convenție!”

Apoi a apărut prin telefon în emisiunea „Morning Joe” de pe MSNBC și i-a atacat pe experții Partidului Democrat. „M-am săturat de elitele de partid. Ei știu întotdeauna totul mai bine decât toți ceilalți. Dacă vreunul dintre ei crede că nu ar trebui să fug, lasă-i să alerge împotriva mea. Continuă și anunță-ți candidatura la președinte. Provoacă-mă la convenție! » a lansat Biden.

Președintele a dat asigurări că a avut sprijinul alegătorilor care l-au nominalizat la primare. „Am călătorit prin țară pentru a mă asigura că instinctele mele sunt corecte și că partidul tot vrea să fiu candidat. Și toate cifrele arată că alegătorul democrat mediu, 14 milioane de alegători care m-au votat, încă vor să fiu candidatul numărul 1 ”, a spus Biden. Președintele în funcție de fapt a câștigat cu ușurință alegerile primare ale democraților, dar după campania sa a schimbat programul pentru a evita alte candidaturi nedorite. Niciun candidat puternic nu a candidat împotriva lui.

Jena în rândul donatorilor de partid

Președintele a făcut același apel și donatorilor de partide, unii dintre aceștia și-au exprimat neliniștea după dezbaterea sa dezastruoasă împotriva lui Trump din 27 iunie.

Până acum, majoritatea aleșilor democrați continuă să-l susțină pe președinte, chiar dacă mulți au întrebări private. Liderul minorității de la Casa Democrată, Hakeem Jeffries, și liderul majorității din Senat, Charles Schumer, și-au reiterat sprijinul.

Însă îngrijorările ridicate de starea lui fizică în această seară nu s-au risipit. În timpul dezbaterii, Biden părea slăbit, dezorientat, inaudibil, uneori incapabil să-și urmeze șirul gândurilor. El și-a atribuit starea mai întâi unei răceli, apoi unui jet lag, în timp ce a recunoscut într-un interviu de televiziune vineri că nu a vizionat filmări ale dezbaterii.

Și mai presus de toate, rămân puse întrebări despre starea lui fizică și psihică. De atunci, Biden și-a crescut numărul de interviuri la radio și televiziune și a apărut la mai multe mitinguri de campanie. Dar interacțiunile lui cu mass-media au rămas foarte limitate. Aparițiile sale publice sunt întotdeauna organizate cu grijă, cu un teleprompter și în fața unor grupuri mici de activiști. Mai presus de toate, președintele nu a susținut o conferință de presă în direct, un exercițiu dificil, ci singurul care mai poate convinge că se bucură de toate abilitățile sale.

În loc să intervină direct, este purtătorul de cuvânt al ei, Karine Jean-Pierre, care de săptămâna trecută este responsabilă cu răspunsul la întrebări stringente din mass-media, de care se sustrage imediat ce ating starea de sănătate a președintelui. Evaziunile sale alimentează în mod evident suspiciunile că Casa Albă nu este complet transparentă pe acest subiect.

Mai multe ziare au descoperit în jurnalele vizitelor prezidențiale că un neurolog, specialist în boala Parkinson, a vizitat Casa Albă de opt ori și a vorbit cel puțin o dată cu medicul personal al lui Biden. Dr. Kevin Cannard, un medic la Spitalul Militar Walter Reed, a consiliat anterior medicii prezidențiali, dar frecvența vizitelor sale a alimentat speculații suplimentare.

Luni, refuzul lui Karine Jean-Pierre de a răspunde la aceste întrebări, și chiar de a menționa numele medicului, a stârnit schimburi tensionate cu presa.

Suntem foarte nemulțumiți de modul în care sunt comunicate aceste informații”, i-a spus corespondentul CBS News. „Nu contează dacă mă împingi sau te enervezi, nu voi confirma niciun nume”, a răspuns purtătorul de cuvânt, „indiferent dacă este în registru”. Ceea ce pot să vă spun este că președintele a consultat de trei ori un neurolog pentru controlul său de sănătate... Facem tot posibilul să vă oferim informațiile pe care le avem”, a spus Jean-Pierre jurnaliştilor, „Sunt scandalizat de atacurile dumneavoastră... nu este corect."

Alte stiri din Externe

Ultima oră