Get woke, go broke: directorul de risc, activistă LGBTQ+, este vizată pentru falimentul Silicon Valley Bank, banca "start-up" a Americii

12 Mar 2023
Get woke, go broke: directorul de risc, activistă LGBTQ+, este vizată pentru falimentul Silicon Valley Bank, banca "start-up" a Americii

Vineri, autoritatea de reglementare din California a închis banca Silicon Valley Bank, aceasta rămânând fără numerar. Cu active de peste 209 miliarde de dolari, creditorul din California a fost a 16-a cea mai mare bancă din SUA. Banca a devenit cea mai mare care s-a prăbușit de la criza financiară din 2008. Directorul executiv, cunoscută activistă LGBTQ+, este vizată pentru eșecul băncii, scrie BusinessToday

Miercuri, Silicon Valley Bank, era o solidă unitate bancară din California, a șaisprezecea bancă din Statele Unite în ceea ce privește volumul activelor. Vineri, autoritatea de reglementare din California a închis instituția care a rămas fără numerar. Fondul federal de garantare a deponenților (FDIC) se ocupă acum de lichidarea băncii specializate în servicii pentru start-up-urile din Silicon Valley. Două zile de retrageri masive de depozite de 42 de miliarde de dolari au secat banca din Santa Clara, care și-a sărbătorit anul acesta 40 de ani.

Silicon Valley Bank, care s-a prăbușit după ce a dezvăluit o pierdere de 1,8 miliarde de dolari, a funcționat fără un Chief Risk Officer (Director de risc) timp de aproape nouă luni între aprilie 2022 și ianuarie 2023. Fosta șefă de risc a băncii, Laura Izurieta, a plecat în aprilie 2022 și nu a fost înlocuită decât în ianuarie 2023 prin angajarea  lui Kim Olson.

Cu active de peste 209 miliarde de dolari, banca de credit din California a fost a 16-a cea mai mare bancă din SUA care s-a prăbușit de la criza financiară din 2008.

Directorul de la Financial Risk Management de la filiala SVB din Marea Britanie, Jay Ersapah, a fost acuzată că acordă prioritate inițiativelor pro-diversitate față de rolul ei real. În timp ce Ersapah a acționat ca director de risc pentru Silicon Valley Bank în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, ea a organizat o serie de inițiative LGBTQ+, inclusiv o campanie Pride de o lună și adunări în „spațiu sigur” pentru personal. 

În trecut, ea a moderat, de asemenea, EMEA Pride și a activat pentru Global Pride a băncii pentru a împărtăși experiențele ei ca lesbiană de culoare. Profilul ei LinkedIn indică faptul că a avut o carieră de succes, după ce a lucrat pentru mai multe nume de mare profil din sectorul financiar, inclusiv Citi, Barclays și firma de consultanță Deloitte.

„Expresia „nu poți fi ceea ce nu poți vedea” rezonează cu mine”, a spus Ersapah pe site-ul companiei, spune NewYorkPost

„Ca persoană queer de culoare și imigrant de prima generație dintr-un mediu muncitoresc, nu existau multe modele pe care să le „văd” crescând.”

Eforturile ei în calitate de copreședinte al Grupului de resurse pentru angajați LGBTQIA+ al companiei i-au adus un loc pe „Listele de modele LGBT+ remarcabile 2022” ale SVB, o listă distribuită într-o postare a companiei cu doar patru luni înainte ca banca să fie închisă de autoritățile federale din cauza temerilor de lichiditate. 

„Mă simt privilegiat să prezidez împreună ERG LGBTQ+ și să ajut la răspândirea experiențelor queer trăite, să colaborez cu organizații caritabile și, mai presus de toate, să creez un sentiment de comunitate pentru angajații și aliații noștri LGBTQ+.”

Pe internet, utilizatorii au criticat aparenta preocupare a lui Ersapah pentru problemele LGBTQ+. 

Un utilizator Facebook, Paul Tucker, a scris: „Consiliul de administrație [SVB] este plin de angajați pentru diversitate care sunt acolo din cauza acreditărilor lor "woke".

„Toți au pronume în biografia lor, care sunt pline cu limbajul corporativ.

„Asta se întâmplă atunci când permiteți oamenilor să vă gestioneze banii pe baza principiilor woke, nu pe abilitățile și competențele lor reale.

— Sper că deponenţii de la această bancă eşuată se bucură de toată această diversitate, pentru că diversitatea este puterea ta, nu? El a semnat postarea: „Get woke, go broke".

Un alt utilizator Twitter a spus: „Șeful Riscului Financiar la SVB, Jay Ersapah, ar fi putut fi ocupat cu proiecte mai importante la bancă, cum ar fi problemele LGBTQ, mai degrabă decât cu evaluarea riscului”.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră