Elon Musk numește mass-media din SUA „rasistă anti-albi”

27 Feb 2023
Elon Musk numește mass-media din SUA „rasistă anti-albi”

Miliardarul Elon Musk a calificat duminică presa din SUA drept „rasistă anti-albi”, după ce mai multe ziare au decis să oprească publicarea benzii desenate Dilbert  Autorul celei mai vândute cărți de benzi desenate a comparat populația de culoare cu un „grup de ură” într-un videoclip, scrie Le Figaro.

Miliardarul Elon Musk a calificat duminică presa din SUA drept „ rasistă”, după ce mai multe ziare au decis să oprească publicarea benzii desenate Dilbert, al cărei autor a comparat într-un videoclip populația de culoare cu un „grup de ură”. 

De foarte multă vreme, mass-media americană a fost rasistă față de oamenii non-albi, acum sunt rasiste față de albi și asiatici”, a criticat șeful Tesla pe Twitter, rețeaua de socializare pe care o deține. „ Același lucru s-a întâmplat cu colegiile și liceele de elită din America. Poate ar putea încerca să nu fie rasiști”, a adăugat el.

În emisiunea sa de pe YouTube de miercuri, caricaturistul din Dilbert, Scott Adams, a numit populația de culoare „grup de ură”, spunând că nu vrea „nicio legătură cu asta”. 

Dacă aproape jumătate dintre negri nu sunt de acord cu albii... acesta este un grup de ură”, a spus Adams pe canalul său de YouTube miercuri.  Și nu vreau să am nimic de-a face cu ei.

Cum merg lucrurile acum, cel mai bun sfat pe care l-aș putea da oamenilor albi este să fugă departe de oamenii de culoare”, a spus autorul, care a devenit faimos în anii 1990 cu benzile sale satirice despre lume. El reacționa la un sondaj Rasmussen Reports care arăta că doar o mică majoritate a oamenilor de culoare interogați cred că „este în regulă să fii alb”.

Creșterea discursului instigator la ură

Rețeaua USA Today, care gestionează sute de ziare americane, a anunțat vineri seară că „nu va mai publica „această rubrică” din cauza comentariilor discriminatorii recente ale creatorului său”. Popularul Washington Post a declarat sâmbătă că Dilbert nu va mai apărea în paginile sale, „în lumina declarațiilor recente ale lui Scott Adams”, deși era prea târziu pentru a-l scoate din edițiile de weekend.

Editorul The Plain Dealer din Cleveland, Ohio, Chris Quinn, a susținut că „nu a fost o decizie grea” să renunțe la DilbertNu îi salutăm pe cei care susțin rasismul”, a spus el. MLive Media Group, care deține opt titluri de ziare din Michigan, a declarat că are „toleranță zero față de rasism” și a spus că va renunța la benzile desenate Scott Adams din cauza „răspunsurilor sale rasiste”.

Elon Musk și Scott Adams au stârnit controverse în ultima vreme cu opiniile lor despre problemele sociale. De când Elon Musk a preluat funcția de șef al Twitter, rețeaua a înregistrat o creștere a discursurilor instigatoare la ură, spun cercetătorii. În special, a restabilit conturile utilizatorilor interziși pentru că au făcut acest tip de declarații. Compania sa de mașini electrice Tesla a fost, de asemenea, ținta mai multor procese pentru presupus rasism.

Alte stiri din Externe

Ultima oră