Dronele ucrainene au ucis trei persoane în bazele aeriene ruse, spune Moscova

05 Dec 2022
Dronele ucrainene au ucis trei persoane în bazele aeriene ruse, spune Moscova

Două baze aeriene rusești situate în centrul țării au fost vizate luni, 5 decembrie, de drone ucrainene care au provocat moartea a trei persoane, a anunțat Ministerul Rus al Apărării, scrie Le Monde.

Luni dimineață, „regimul de la Kiev (…) a încercat să efectueze lovituri cu drone de proiectare sovietică asupra bazei aeriene Diaguilevo, în regiunea Ryazan, la sud-est de Moscova și la cea din Engels, în regiunea Saratov”, a spus el într-un comunicat de presă, precizând că victimele sunt trei militari ruşi .

Potrivit ministerului, forțele ucrainene urmăreau „dezafectarea aeronavelor rusești cu rază lungă de acțiune” folosite pentru loviturile care în ultimele săptămâni au vizat numeroase centrale electrice de pe teritoriul ucrainean.

Dronele cu reacție” , a continuat el, au fost interceptate de sistemele rusești de apărare aeriană, dar resturile lor au căzut pe bazele atacate unde au provocat explozii și au avariat „ușor” două avioane.

În ciuda acestor atacuri, „o lovitură masivă efectuată cu arme de înaltă precizie” a atins site-urile militare ucrainene vizate și infrastructura energetică legată de forțele ucrainene luni, în jurul orei 12:00 GMT, subliniază ministerul, care vorbește despre 17 ținte afectate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră