Dacă va fi ales, Trump va numi un „procuror special” pentru a-l urmări penal pe Biden

01 Mai 2024
 Dacă va fi ales, Trump va numi un „procuror special” pentru a-l urmări penal pe Biden

Într-un lung interviu acordat revistei Time, fostul președinte american a considerat că succesorul său s-a făcut vinovat de „multe crime” pentru care ar trebui să răspundă în fața instanțelor, scrie Le Figaro

„Nu am vrut să fac pe nimeni de rușine ”, jură Donald Trump. Într-un lung interviu acordat revistei Time , fostul președinte american a spus că a fost prea drăguț în timpul primului său mandat. Și că nu ar mai face această greșeală dacă va fi reales în noiembrie anul viitor. „De acum înainte, voi trage”, insistă el. Și ținta lui principală va fi, fără îndoială, adversarul său Joe Biden. În revista americana, candidatul pentru un al doilea mandat s-a angajat, dacă va fi ales, să numească un „procuror special” pentru a urmări penal adversarul.

Donald Trump indică totuși că va aștepta decizia Curții Supreme de a lua o astfel de decizie. Cea mai înaltă instanță americană se pronunță, de fapt, cu privire la imunitatea totală cerută de miliardar pentru fapte comise în timpul mandatului, și în special aceea de a fi încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020 „Dacă ei spun că nu exista imunitate, atunci Biden, sunt sigur, va fi urmărit penal pentru toate crimele sale ”, a spus Trump pentru Time .

Afganistan, război în Ucraina...

Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie, Joe Biden a fost într-adevăr vinovat de „numeroase crime” în timpul mandatului său. Donald Trump citează în special ceea ce președintele american „a permis Rusiei să facă cu Ucraina” , sau chiar „ce s-a întâmplat în Afganistan (odată cu retragerea trupelor americane)” . „Va fi urmărit penal pentru 20 de fapte diferite ”, acuză el, fără a le cita. „Toate acestea nu s-ar fi întâmplat niciodată cu mine presedinte”, adaugă el.

După cum subliniază Time , Joe Biden nu a fost niciodată acuzat, chiar și în perioada în care republicanii din Camera Reprezentanților și-au sporit eforturile pentru a-l pune sub acuzare. Președintele american fusese într-adevăr subiectul unei anchete privind documentele confidențiale găsite la domiciliul său și într-unul dintre fostele sale birouri. Însă procurorul special a decis să nu înceapă urmărirea penală.

Alte stiri din Externe

Ultima oră