Această nouă versiune, botezată Titanic II, este produsul miliardarului australian Clive Palmer şi al companiei sale, Blue Star Line. Deşi pare identic cu vasul de croazieră din 1912, noua versiune este cu 4 metri mai largă şi are carena sudată, nu nituită, din cauza cerințelor moderne de siguranță maritimă.
Spre deosebire de vasul de acum 104 ani, Titanic II va avea suficiente bărci de salvare, împreună cu un sistem de evacuare şi o punte pe care se vor afla replici ale bărcilor de salvare originale. Vasul va avea 270 metri lungime, 53 metri înălţime şi o greutate de 40.000 de tone, conform Belfast Telegraph.
Ca şi originalul, Titanic II va vinde bilete pentru clasa I, aII-a şi a III-a. Vaporul va avea 9 etaje, 840 de cabine şi un echipaj de 900 de membri, precum şi o piscină, băi turceşti şi săli de gimnastică.
James McDonald, directorul de marketing al Blue Star Line, a declarat că noul Titanic va avea proceduri moderne de evacuare, control prin satelit, navigare digitală, un sistem de radar şi tot ce te aştepţi să aibă o navă din secolul 21.
Prima cursă va fi de la Jiangsu din China de Est la Dubai, și nu ca omonimul său, de la Southampton la New York. Titanicul original s-a scufundat în 1912, după ce s-a ciocnit de un iceberg în Atlanticul de Nord. Peste 1.500 de pasageri și echipajul au murit în acest accident.