Nici cu mintea nu cutezam a vedea vreodată o carte scrisă de Gigi Becali sau de mult prea prolificul în ale natalității, "atotstivuitorul" Borcea, care a renunțat la câțiva urmași, doar pentru a-și manifesta spiritul literar, dar lucrurile stau chiar așa, e aievea, cei menționați mai sus au pus mâna pe stilou și în intimitatea celulei în care își executau penitența au comis actul scrisului, spre binele posterității și cel propriu, gestul scutindu-i de efectuarea unei părți din pedeapsă.
Ministerul Educației a cerut public universităților analiza modulul în care cadrele universitare au dat recomandări ce atestau abilitățile deținuților de a realiza lucrări științifice în timpul detenției.
Comisia de Etică a Universității București a prezentat punctul de vedere în cazul a doi profesori - conf. dr. Monica Ardeleanu și conf. dr. Dan Pavel - cei care au dat recomandări pentru lucrările "științifice" semnate de George Becali.
Ce atrage atenția este explicația primită de această comisie din partea conferențiarului universitar Dan Pavel. E chiar de poveste...
Printre constatarile comisiei, una este extrem de "Explicațiile primite de la dl. conf.dr. Dan Pavel insistă pe ideea că lucrările biografice avându-l pe dl. Gheorghe Becali ca protagonist sunt relevante științific pentru că ar aparține tipologic categoriei "Memoriilor" lui Winston Churchill ori "Confesiunilor" Sfântului Augustin"!
Asta nu e tot, același conf. dr. Dan Pavel certifică faptul că Gigi Becali are la îndemână puterea de a scrie "lucrări la conjunctura mai multor domenii: științe politice, istorie, studiul mentalităților unor invidivizi și grupuri aflate în tranziția către democrație, capitalism și statul de drept”.
Pe bune?! Dacă e să-l iei la bani mărunți pe Gigi Becali, oricât de simpatic și volubil ar fi el, se poate spune că i-ar fi greu să definească ce-i aia conjunctură sau mentalitate...
Comisia a apreciat explicațiile profesorilor drept nesatisfăcătoare avertizându-i public asupra ușurinței cu care au dat recomandările, gest care îi plasează "într-o situație producătoare de prejudicii aduse imaginii Universității București".
Comisia de Etică mai spune, un lucru evident pentru toată lumea, că închisoarea "nu este totuși locul pentru a face cercetare științifică și a redacta astfel de lucrări”. Dar cine să mai țină cont de așa ceva, scrieți băieți, scrieți!